Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακή Εκπομπή Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου


Το πρόγραμμα των απεργιακών εκπομπών του Επικοινωνία Fm συνεχίστηκε δυναμικά την Τετάρτη. Στον αέρα του Επικοινωνία Fm φιλοξενήθηκαν φωνές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

- Η κα. Δέσποινα Κουτσούμπα από το Συντονιστικό της ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις τονίζοντας οτι γίνεται στοχοποίηση του δημοσίου τομέα, όμως δεν απειλούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Σϋμφωνα με την κ, Κουτσούμπα, σκοπίμως αποσιωπήθηκαν διαδικασίες όπως η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τα μέτρα της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας καταλήγουν σε απολύσεις. Αναμένονται 25.000 απολύσεις υπαλλήλων το 2013 και όπως δήλωσε η κ. Κουτσούμπα, το Δημόσιο επιστρέφει στη δεκαετία του 50.

-Η κα, Μαρία Τσαγκατάκη, Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μίλησε στον Επικοινωνία Fm για τις νέες συνθήκες εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, από τους οποίους απαιτείται να μπορούν πλεόν να ζουν με μισθό 350 ευρω για τη μερική απασχόληση, η οποία πλέον έχει αρχίσει να αυξάνεται. Η κ. Τσαγκατάκη τόνισε οτι οι καταναλωτές είναι πια στα όρια της φτώχειας με αυτούς τους μισθούς, και οι εμποροϋπάλληλοι αποτελούν μεγάλη μερίδα των καταναλωτών. Αναφορά έγινε και στην απόφαση του Υπουργείο για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όλου του έτους, και τόνισε ότι κανένας εμπορικός σύλλογος δεν έχει συμφωνήσει με αυτή την απόφαση, και ακόμη και ο Σύλλογος Εμπόρων της Αθήνας έχει προτείνει 6 Κυριακές και όχι όλο το έτος. Οι Εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν την απάντηση προς το Υπουργείο αλλά και την περαιτέρω στάση τους.

- Η κ. Φώφη Κορίδη, συνάδελφος δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Κέρδος",ανέλυσε το ιστορικό των εργαζομένων στο μέσο, οι οποίοι υπεστησαν μειώσεις έως και 35% κατά περίπτωση. Η εργοδοσία από την πλευρά της υποστήριξε ότι η εξουσία δεν γνωρίζει τους ισχύοντες νόμους. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατήγγειλαν την κίνηση της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και δικαίωσε την καταγγελία τους. Το ζητημα των εργαζομένων του  "Κέρδους" αναμένεται να συνεχιστεί δικαστικά.

- Ο κ. Θανάσης Γκούμας, δασκαλος Ειδικής Αγωγής, μίλησε στον Επικοινωνία Fm για την κίνηση απο το κράτος να μειώσει τη χρηματοδότηση για  την Ειδική Αγωγή από τα Δημόσια Σχολεία, καθώς και την προβλεψη για κατάργηση των αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι υποβαθμίζονται έτσι οι παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες στην Ειδική Αγωγή, δημιουργώντας δυσκολίες και στις οικογένειες που έχουν μέχρι τώρα τα παιδιά τους σε σχολεία Ειδικής Αγωγής. 

Ο Επικοινωνία Fm βρίσκεται κοντά σε όλους τους φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να στείλετε mail και Δελτία Τύπου στο ergazomenoi94fm[at]gmail.com για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα σε όλες τις φωνές που αγωνίζονται για την εργασία και τη διαβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου