Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απεργιακή Εκπομπή Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου


Συνεχίστηκε και την Πέμπτη το απεργιακό πρόγραμμα του Επικοινωνία Fm, με την καθημερινή απεργιακή εκπομπή 11-1. 
Στη σημερινή εκπομπή του Επικοινωνία Fm:

- Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τυπου (ΕΣΠΗΤ), Θέμης Μπερεδήμας, βγήκε στον αέρα του σταθμού μας, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο χώρο των Μέσων που αντιμετωπίζουν παραβιάσεις στις συμβάσεις τους, καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές της εργοδοσίας. Οι ακροατές ζητούν ενημέρωση και πολυφωνία. Ο κ, Μπερεδήμας τόνισε ότι η θέση της ΕΣΠΗΤ είναι δεδομένη και η υποστήριξη σε όλους τους εργαζόμενους αλλα και στον Επικοινωνία Fm είναι δεδομένη, όπως και σε όλους τους ραδιοφωνικολυς σταθμούς που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και αγωνίζονται με ανοικτά μικρόφωνα, διεκδικώντας μισθούς και θέσεις εργασίας.
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις της ΕΣΠΗΤ στο espit.gr

- Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής "η Μεγαλόνησος Κρήτη" κ. Χαρίλαος Περπιράκης, τόνισε τη μεγάλη σημασία ύπαρξης του ραδιοφώνου και όλων των αντίστοιων μέσων που δίνουν φωνή στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Περπιράκης ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Κρητών έχει ζητήσει από η Δημοτική Αρχή συνεργασία μέσω του Επικοινωνία Fm , με προβολή των συλλόγων και προώθηση όλων των ενεργειών που συμβάλλουν στη συσπέιρωση των τοπικών κοινωνιών, στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη συνεργασία με τους ίδιους τους δημότες. Ο ίδιος λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, πρότεινε και την αυτοχρηματοδότηση του σταθμού.

-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λαρισαίων Ηρακλείου Αττικής κ.Κουτσογιάννης μίλησε στους συναδέλφους του Επικοινωνία Fm για την καθοριστική σημασία που έχει παίξει αλλα και μπορεί να παιξει επιπλέον το δημοτικό ραδιόφωνο στην παρουσίαση των τοπικών συλλόγων  και στην ενημέρωση για όλες τις τοπικές εκδηλώσεις. ο Κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε και στη στρατηγική σημασία δημιουργίας ενός κόμβου επικοινωνίας μεταξύ όλων των όμορων δήμων, για την ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών και την προβολή τους μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο.

- Στον αέρα του Επικοινωνία παρουσιάστηκε και η πρόσφατη έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα" για τους άστεγους. Η υπέυθυνη του προγράμματος Στήριξης Αστέγων Άντα Αλαμάνου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, κάνοντας λόγο για τη νέα γενιά αστέγωνΑύξηση των αστέγων από το 2009 σε ποσοστό περίπου 25% μας δήλωσε ότι διαπιστώνεται από τον τομέα περίθαλψης αστέγων της ΜΚΟ κλίμακα. Το προφίλ των αστέγων δείχνει ότι είναι μεταξύ και 40 και 50 χρόνων, προέρχονται από τη μεσαία τάξη, ένας στους πέντε έχει πανεπιστημιακή μόρφωση, έχουν οικογένεια αλλά είναι αδιάφορη και προέρχονται κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο. Η πρώτη ανάγκη που αντιμετωπίζουν είναι της ατομικής υγιεινής και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δεν πρόκειται στο μεγαλύτερο μέρος, για άτομα με προβλήματα εξάρτησης, άτομα με παρελθόν παραβατικότητας ή ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Οι άστεγοι δεν είναι πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας και σε όλες τις γειτονιές ενώ από την μεριά της πολιτείας διαπιστώνεται έλλειψη σχεδίου στην πρόληψη. εν υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες που να έχουν προβλέψει καποιο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και λόγω της οικονομικής κρίσης και την αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας, η αύξηση του ποσοστού των "νέων άστεγων" αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο γεωμετρικά. Η κ. Αλαμάνου έκανε εκκληση για συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ατο το φαινομενο των καιρών.
Περισσότερες πληροφορίες στο blog http://astegoi-klimaka.blogspot.gr/ 

- Ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της δράσης "Κοινωνική Κουζινα Ο Άλλος Άνθρωπος", μίλησε στον Επικοινωνία Fm για τη δράση που ξεκίνησε μια παρέα ανέργων και πλέον κλείνει τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας της.Η Κοινωνική Κουζίνα μαγειρεύει κάθε μέρα φαγητό σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας και προσφέρει γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη δωρεάν. Μέχρι σήμερα η Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" έχει προσφέρει 30.000 γεύματα και δέχεται συνεχώς προσφορές προϊόντων από οσους μπορούν να βοηθήσουν. Η πείνα είναι ίδια για όλους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονόπουλος και τόνισε ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν οδηγήσει στην επιστροφή του αισθήματος της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Κάθε μέρα η Κοινωνική Κουζίνα βρίσκεται και σε μια διαφορετική γειτονιά, και κάθε μέρα 4 με 20 στην χειρότερη περίπτωση άτομα δεν προλαβαίνουν να γευματίσουν. Η ζήτηση είναι μεγάλη και η λειτουργία εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσφορές απλών πολιτών, εργαζόμενων. Παρόλο που έχει γίνει προσέγγιση από φορείς οι διοργανωτές δεν δέχονται προσφορές καθώς δεν δέχονται να πάρουν προσφορές από τους υπαίτιους της ανάγκης σίτισης ανθρώπων.Πληροφορίες για την Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" μπορείτε να βρείτε στο blog oallosanthropos.blogspot.com

Περιμένουμε και τις δικές σας φωνές να ακουστούν στον αέρα του Επικοινωνία Fm. Μπορείτε να μας ενημερώνετε για τις κινητοποιήσεις σας και να στέλνετε mail και Δελτία Τύπου στο ergazomenoi94fm[at]gmail.com. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα 10 και πλεόν μηνών από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής, με καθημερινή ενημέρωση στο απεργιακό πρόγραμμα του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου